DKS


Forestillingen er laget spesielt med tanke på ungdom, unge voksne og voksne. Studenter og elever i den videregående skole som målgruppe. Spesielt Vg2 og Vg3 og modne Vg1 elever. vernepliktige i militæret og studenter ved høgskoler og universiteter.


Forestillingen er aktuell i alle fag der menneskerettigheter og demokratiforståelse skal debatteres. Den egner seg spesielt for programfagene: religion og etikk, politikk og menneskerettigheter, historie, samfunnsfag og rettslære. Kunst og formidlingsfag. Samt helse og sosialfag.


Hvorfor denne produksjonen er viktig?

Dette er fortellinger vi ikke kan la være å fortelle.  ”Valgt det …” er en ærlig og engasjerende forestilling om mennesker som handelsvare.  Forestillingen er basert på fakta og historier fra virkeligheten.


Forestillingen er både informativ og gripende om et emne vi ikke kan lukke øynene for. Menneskehandel er verdens nest største illegale økonomi, større en narkotikahandel. Siste forskning viser at opp mot 45 millioner MENNESKER i dag lever i et moderne slaveri. Frostad har vekket engasjement, rundt menneskehandel, blant unge mennesker tidligere. Sæterøy og Frostad vil sammen gjøre det igjen. Det er noen ting du og jeg kan gjøre, men da må vi først se alvoret. Dette er kanskje årets viktigste forestilling…


Sagt om forestillingen:

- De trekker fram sanne historier og presenterer dem på en svært troverdig måte. I tillegg fletter de inn relevant informasjon slik at publikum får en dypere forståelse av temaet, som til slutt peker tydelig på de ulike aspektene ved prostitusjon. Disse to virkemidlene sammen gjør at skuespillerne virkeliggjør en realitet som heldigvis ikke så mange av oss kjenner til.

Anja Kathrine Laland (16), elev på videregående


Se flere utalelser om forestillingen  omtaler i menyen  under "Forestillingen"